perjantai 29. tammikuuta 2016

TaSaVa tarpomassa

Lauantaina 23.1. lähti lippukunnan TaSaVa-projektin testipäivävaellus käyntiin. TaSaVa-projektihan tulee huipentumaan keväällä kolmen yön mittaiseen vaellukseen ja siihen on nyt treenatty syyskausi. Heti kevätkauden aluksi laitettiin tiedot testiin ja lähdettiin metsään - ja napattiin vielä lumikengät mukaan!


Ensimmäisenä haasteena oli tietty saada kaikille ne lumikengät jalkaan, mutta pienen sähläämisen jälkeen kaikki olivat valmiita lähtemään metsän puolelle. Kartturit olivat tietoisia, missä ollaan ja mihin ollaan menossa, joten matka saattoi alkaa.


Kartturit tietenkin vetivät letkaa ja saivat tunnustella reitin. Kaatumisilta ei vältetty reissun aikana, niitä taisi tulla kymmeniä, kun lumen alla ollut kivi tai vastaava yllätti kulkijan.


Perässä oli mukava tulla, kun oli valmis reitti kulkea.


Vihdois saavuimme ensimmäiselle etapille. Äkkiä keittimet ja kattilat esiin ja ruuuanlaittooon. Nälkä rupesi olemaan jo kova.


Savumarinoituna saimme ruuan valmiiksi ja matka saattoi jatkua seuraavaa laavua kohti. Sinne päästiin myös sujuvasti perille ja ruuanlaiton ohessa alkoi jo vaelluksen suunnittelu porukalla. Siinä ruuanlaiton ohessa pimeä laskeutui pikkuhiljaa, joten paluumatkalla saimme tutustua lumikenkäilyyn pimeässä metsässä. Koko porukalla oli yhteensä jopa kaksi otsalamppua mukana. Kotiuduimme hauskasta reissusta pienen muistutuksen kera. Varaudu aina kaikkeen, ikinä ei tiedä, mitä reissussa tapahtuu. Vaelluksella kaikilla on varmaan kaksi taskulamppua mukana, ihan varmuuden vuoksi. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti