torstai 14. toukokuuta 2015

Äiti-partiolainen-ilta

Torstaina 7.5. vietimme lippukunnan perinteistä äiti-partiolainen-iltaa. Koska äitienpäivää juhlittiin seuraavana sunnuntaina , niin illan aiheena oli tehdä äitienkakku. Tässä kakussa oli erikoista se, että valmistus tapahtui nuotiolla ja kakkuvuokana toimi appelsiinin kuori.

Keli oli enemmän kuin kaunis ja mukana oli iso joukko kokkaamassa. Aikuisia oli 14 ja lapsia 21, joten kakkuja valmistui huima määrä.


Toimeen ryhdyttiin reseptiin tutustumisella.


Tietyt vaiheet leipomisessa eivät olleet niin herkkunälkää herättäviä...


Pikkuhiljaa nuotio rupesi täyttymään "kakkuvuoista".


Toiset taas vähän oikaisivat. :)


Lopputulos, jonka sai syödä nuotion vierellä metsätunnelmissa auringon paistaessa, meinasi viedä kielen mennessään.

Tässä vielä resepti:

Suklaakakkua nuotiolla

150 g leivontamargariinia
200 g talousuklaata
4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria


Muut tarvikkeet:
6 kpl isoja appelsiineja (mielummin ohut- kuin paksukuorisia)
foliota


Sulata rasva nuotiokattilassa. Ota kattila pois nuotiolta, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.Kaada suklaa-voisula muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.  

 Leikkaa appelsiinista pois "hattu" ja ota se talteen. Koverra appelsiinin sisus puukon ja lusikan avulla pois kuoresta (syö sisus). Kaada valmis suklaakakkutaikina appelsiinin kuoreen. Jätä muutama sentti kohoamisvaraa tai muuten taikina pursuaa yli reunojen kypsyessän. Aseta appelsiinin "hattu" paikoilleen ja kääri appelsiini ohuelti folioon. Hatun voi myös kiinnittää tulitikuilla. Aseta appelsiini hyvin lähelle nuotiota, lähes kiinni siihen. Kun appelsiini on riittävän lähellä nuotiota, kakku kypsyy n. 5 minuutissa. Koska kyseessä on mudcake-taikina, ei haittaa vaikka kakku jäisi hieman löysäksi keskeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti