keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Vartio Rånsut, numero 456, ilmoittautuu rastille...

Helmikuisen lauantain aamuauringon alkaessa.. tai siis keskellä aamun pimeyttä kolmehenkinen Rånsut-vartio starttasi kohti Alastaroa kisaamaan talvipartiotaitokisoihin. Myös Mustikat-vartio lähti matkaan mukaan. Kisat starttasivat ennen yhdeksää perinteisesti rakentelurastilla, jossa aiheena oli tukkimitta. Rånsut kunnostautuivat varsinkin tukkimitan maalaamisella punaiseksi. Vartion jäsenistä Pekka oli se, joka uhrautui antamaan tarvittavan materiaalin maalaukseen. Rakentelurastilta lähdettiin pistesuunnistuksen pariin. Rastille jonottaessa oli hyvä kerrata ensiaputaitoja Pekan sormea paikkaillessa. Pistesuunnistuksen kuningatar oli Tuija, joka juosten kuin nuori hirvi, keräsi suurimmat pisteet rastilta. Taija ja Pekka keskittyivät vähän rauhallisemmassa tahdissa rastien etsimiseen.

Valokuva
Tukkimitta

Matka jatkui rastilta rastille aiheiden ollessa melkein mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Oli matkan arviointia, solmuja, ensiapua, lisää rakentelua, arvioimista, pulmapähkinöitä, Saviseudun paikallistuntemusta... Mustikoihinkin Rånsut törmäsivät yhdellä rastilla, olivat siinä vaiheessa eksyneet vasta kolme kertaa. :) Päivä rupesi jo hämärtämään kun maali siinsi Rånsujen silmissä. Siitä oli hyvä siirtyä kaikkensa antaneena ruokailun pariin nauttimaan kuumaa keittoa ja makeaa laskiaispullaa. Mustikatkin liittyivät viimein Rånsujen seuraan kisakeskuksessa. Tytöt saivat kunnian olla koko kisan viimeisiä maaliin saapujia, mutta tärkeimpään tavotteeseen päästiin molempien vartioiden osalta. Perille päästiin ja hauskaa pidettiin!

Valokuva
Mustikat

Rånsujen lopullinen sijoitus oli seitsemäs. Parkkipaikalla ennen kotiin lähtöä todettiin kisojen menneen niin hyvin, että pakko sitä on seuraaviinkin lähteä. Missäköhän ne seuraavat kesä-pt-kisat mahtavat olla..?

1 kommentti:

  1. Tärkeintähän kisoissa on mukava tekeminen yhdessä partiokavereiden kanssa! Nyt kaikki kisailemaan!

    Seikkailijat ja tarpojat pääsevät kisailemaan Polon rundille 25.4.2015.
    Sudenpennuille on tulossa 9.5.2015 sudenpentukilpailu, Löytöretki.
    Samoajille, vaeltajille ja aikuisille tarjotaan Alkulähde syys-pt-kilpailut 12.-13.9.2015 http://tume.fi/alkulahde/

    VastaaPoista